Facebook omslagfoto zelf maken

Facebook omslagfoto zelf maken

Heb je inmiddels een Facebook account en/of Facebook bedrijfspagina en wil je ook een mooie Facebook omslagfoto zoals je deze tegenwoordig veel ziet? We gaan je met dit artikel tips geven hoe je een dergelijk Facebook omslag kunt ontwerpen, welke hulpprogramma’s er zijn, welke afmetingen je dient te hanteren, welke opslag formaten gebruikt kunnen worden en hoe je deze Facebook omslag foto kunt uploaden in je Facebook pagina.

Wat mag je wel en niet in je Facebook omslagfoto zetten

Voordat we beginnen met het ontwerpen en uploaden van je omslag foto moet je eerst het e.e.a. weten van wat er wel en niet mag van Facebook. Voorheen was Facebook vrij streng in wat je wel en wat je niet in je omslagfoto mocht vermelden. Commerciële uitingen waren niet toegestaan en er mocht niet meer dan 20% tekst in je omslag staan. Sinds april van dit jaar zijn de richtlijnen aangepast en is er veel meer ruimte om je commercieel te profileren. De 20% tekst regel is hetzelfde gebleven maar je mag nu commerciële uitingen plaatsen zoals:

  • Contactgegevens (telefoon, website, e-mailadres)
  • Oproepen tot actie (Vertel je vrienden!, Net als wij!, Pijlen die wijzen naar de “Vind ik leuk” knop op uw pagina)
  • Kortingen, aankoop-en prijsinformatie
  • Promotionele informatie

Het blijft overigens strikt verboden om een Facebook gebruiker aan te zetten, te motiveren of te adviseren om de omslagfoto van je bedrijf of instelling op diegene zijn Facebook pagina te plaatsen.

Voorbeelden Facebook omslagfoto

[alpine-phototile-for-pinterest src=”board” uid=”facebookmaken” board=”omslagfotos” imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”192″ num=”12″ max=”100″]

Facebook omslag zelf maken en bewerken

Een Facebook omslagfoto begint natuurlijk bij een leuk idee of de huisstijl van je onderneming of instelling. Ga eerst eens een rond kijken op Facebook en zoek bijvoorbeeld eens in Google op Facebook omslagfoto voorbeelden. Heb je inspiratie opgedaan en heb je een leuk idee dan zul je software (bijvoorbeeld Photoshop) moeten hebben om de omslagfoto te ontwerpen. Aangezien Adobe Photoshop een vrij prijzig software pakket is zijn er een aantal gratis alternatieven zoals:

Facebook omslagfoto afmetingen

De afmetingen voor een Facebook omslagfoto zijn 851 x 315 pixels. Je mag groter afbeeldingen uploaden maar dan kun je na het uploaden de foto nog verschuiven en bepalen wat het zichtbare gedeelte moet zijn en gaat Facebook de foto opnieuw opslaan waarbij kwaliteitsverlies ontstaat. De kleinere profielfoto dient geüpload te worden met een afmeting van 180 x 180 pixels en wordt door Facebook automatisch verkleind naar 125 x 125 pixels. Facebook omslagfoto afmetingen

Bestandsgrootte Facebook omslag

De maximale bestandsgrootte voor een Facebook omslagfoto is 100 kb. Zorg ervoor dat je cover foto dus kleiner is dan 100 kb, als hij onverhoopt tocht groter is gaat Facebook de afbeelding comprimeren waardoor er een groot verlies aan beeldkwaliteit optreed. Dit is iets wat je uiteraard niet wil voor je Facebook bedrijfspagina.

Bestandsformaat

Je kunt je omslagfoto in alle bestandsformaten uploaden naar Facebook. Facebook accepteert vrijwel alle bestandsformaten zoals bijvoorbeeld PNG, GIF en JPEG maar na uploaden van je omslagfoto converteert Facebook zelf alle bestanden weer naar JPEG. Hierdoor treedt kwaliteitsverlies op, dus het verstandigst is dan ook om vanuit je fotobewerkingsprogramma te exporteren naar JPEG en vervolgens te uploaden naar je Facebook pagina.

Uploaden Facebook omslagfoto

Nu gaan we hieronder in drie stappen de omslag foto uploaden.

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.